Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Και ξαφνικά, η κοινωνία πέφτει απ’ τα σύννεφα!



Με αφορμή όσα καταγγέλλει η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατόρου περί βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης κλπ. Μία κοινωνία πέφτει απ’ τα σύννεφα.

Υποκρίνετε την ανίδεη, αυτή που στο μεγαλύτερο ποσοστό της, επικροτεί και προκρίνει και κατασκευάζει ανθρώπους με τους χαρακτήρες του «Ακάλυπτου» και του «Τίγρη». Αυτή που ρωτάει μικρά παιδιά από τα 6-7 χρόνια τους «έχεις καμιά γκομενίτσα, γκόμενο, βρε»; Ωθώντας μικρά παιδιά να χάσουν νωρίς την αθωότητά τους και να μάθουν να σκέφτονται πονηρά, φιλήδονα, φιλάργυρα και φιλόδοξα.

Τα αγόρια και οι άντρες είναι μάγκες και καταφερτζήδες εξαρτάται με πόσες γυναίκες ή κοριτσάκια πήγαν ή πάνε και συνευρίσκονται και διηγούνται τα κατορθώματά τους στους φίλους τους για να ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή τους.

Τα κορίτσια και οι γυναίκες πλέον το ίδιο με τους άντρες, απλά στην γκάμα τους μπαίνει και το πορτοφόλι του λεγάμενου ή μια καλύτερη θέση εργασίας!

Μία κοινωνία «φγωμεν κα πωμεν, αριον γρ ποθνσκομεν»(Κορ. Α΄32).

Μία ανήθικη κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο, διότι τα πάθη δεν έχουν σύνορα, μά ούτε περιορίζονται σε τομείς όπως ο αθλητισμός, η πολιτική, η εργασία ακόμα- ακόμα και σε αυτήν την εκκλησία.

Και ενοχλούνται όλοι που ο χριστιανός αυτοκράτορας Μέγας Θεοδόσιος κατήργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 392 μ.χ, διότι έβλεπε όλη αυτήν τι σήψη από τότε.

Απλά όποτε βγαίνουν αυτές οι ιστορίες στην δημοσιότητα, η κοινωνία υποκρίνετε την σεμνότυφη και ότι δεν ήξερε, μα όποιος τολμήσει να μιλήσει για ηθική, για τον Χριστό, για μετάνοια, τον εμπαίζει και του λέει: «έλα καημένε, που ζεις, έτσι θα πας μπροστά με αυτά τα παραμύθια…».

Και η ζωή συνεχίζεται καθώς και η κατρακύλα της κοινωνίας και τελειωμό δεν έχει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου