Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος έκανε το θαύμα του!


 Εχθές, λίγο μετά τις 5:00΄το απόγευμα της Παρασκευής οι τεράστιες φλόγες πλησιάζουν απειλητικά στο Προκόπι, όπου βρίσκεται και ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος.

Άμεσα δόθηκε εντολη εκκένωσης και αυτή την ώρα ειναι σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης στο Προκόπι.

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/7689809/fotia-stin-evvoia-entoli-ekkenosis-sto-prokopi-tora

Αυτά διαβάζαμε από αναρτήσεις ντόπιων κατοίκων:

 

Οι φωτιές, οι βελανιδιές και ενας πράσινος δεντροβάτραχος στο Kandili Natural Farm
Ο μικρός μας παράδεισος μαύρισε από τους καπνούς και τις στάχτες.
Οι πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες. Τα μέτωπα πολλαπλά, η πορεία της φωτιάς στο έλεος των ανέμων. Μόνο οι προσευχές μας έχουν μείνει πια. Στο χωριό κάνουν λιτανεία και έκκληση στον Άγιο Γιάννη το Ρώσο για προστασία.
Χτες βράδυ μέσα στο μικρό μας καλυβακι ήταν αποπνικτικά.
Πήρα το νεογέννητο και φύγαμε 2 τα ξημερώματα για Χαλκίδα. Οδηγούσα μέσα στη σιωπή της νύχτας, μια σιωπή εκκωφαντική. Οι λυγμοί των πλατανιών, οι θρήνοι των βουνών, η αγωνία των ζωντανών που οσμίζονταν στον αέρα θάνατο κι αποκαΐδια, με συντρόφευαν σε αυτό το παράξενο ταξίδι.
Εκεί που ετοίμαζα βαλίτσες με τα απαραίτητα και αποχαιρετούσα το σπίτι μας, μη γνωρίζοντας εάν θα το ξαναδώ όπως το άφησα, βρήκα το φίλο μας και συγκάτοικο μας να με περιμένει. Ένας καταπράσινος δέντροβάτραχος, σπάνιο είδος μένει εδώ και καιρό στο μπάνιο μας. Για μια στιγμή κοντοστάθηκα, είπα να τον πάρω μαζί μου, μετα το μετάνιωσα, πως θα ζήσει στην πόλη τούτος ο όμορφος; Πώς θα ζήσουμε εμείς μακριά από το μικρό μας παράδεισο;
Τελικά μου τον έστειλε ο Μικρός Καλλιεργητής σε ένα κουτάκι μαζί με όλο το νοικοκυριό μας σημερα.
Τώρα πρόσφυγες περιβαλλοντικοί περιμένουμε να δούμε εμείς τα γυναικόπαιδα κι ο δεντροβάτραχος, πότε θα ξαναγυρίσουμε στον τόπο μας και τι θα συναντήσουμε επιστρεφοντας. Οι άντρες μείναν εκεί να υπερασπιστούν το χωριό, δε φεύγουν απ'το Προκόπι.
Κι όμως όσα δάκρυα και να χουν τα μάτια μου αυτές τις μέρες, όση θλίψη και να χει γεμίσει την ψυχή μου, ανυπομονώ να γυρίσω πίσω να ξεκινήσουμε την εθελοντική ομάδα αναδάσωσης. Να κάνουμε στο αγρόκτημα φυτώριο βελανιδιών, να έρχεται ο κόσμος να παίρνει δεντράκια να φυτεύει.
Για κάθε ανεμογεννήτρια εμείς θα φυτεύουμε 1000 δέντρα.
Ειμαστε οι σπόροι που φυτρώνουν στα συντρίμμια. Είμαστε τα άνθη που ανθιζουν σε κρανίου τοπο. Είμαστε η ζωή που ξεπετιεται από τις στάχτες.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή.
Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά μας.

Το μόνο που μπορούσα να πώ ήταν αυτό: Δωρόθεος
Κουράγιο! Είναι αυτό που μόνο μπορώ να σας ευχηθώ. Όπως οι παππούδες που έφυγαν πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας και έφτασαν και έχτισαν το νέο Προκόπι, έτσι κι εσείς εύχομαι κι ελπίζω ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος να σας δώσει δύναμη να ξανά φτιάξετε ότι καταστράφηκε. Καλή δύναμη.
  • Μου αρέσει!
  • Απάντηση
  • 10 ώρ.



Και σήμερα ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία έδινε ηλιοφάνεια διαβάζουμε αυτό:
Στο Προκόπι της Εύβοιας έγινε το θαύμα! Όλο το χωριό συμμετείχε σε προσευχή και λιτανεία στον Άγιο Ιωάννη των Ρώσο να σταματήσει η φωτιά που είχε κατεύθυνση προς το Προκόπι και την κεντρικότερη περιοχή της Εύβοιας.
Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος έκανε το θαύμα του! Στην περιοχή έπιασε έντονη βροχή και έσβησε τις εστίες που ήταν κοντά στο χωριό και θα μπορούσαν να γίνουν απειλητικές για την κεντρική Εύβοια.

ΠΗΓΗ: http://www.eviatopblog.gr/2021/08/blog-post_603.html?spref=fb&fbclid=IwAR0ka0ZoubyAJ4ptfmfv-wdpfN4VyxaJcstuF5qT9UkfpUGOzB1JVYAG8bo



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου