Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Μικρό απόσπασμα από το βιβλίο: «Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑΣ»

 


Απόσπασμα από το προσφάτως κυκλοφορηθέν Βιβλίο του κ. Νοκολάου Μάννη «Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑΣ, Ο Αρχιεπίκοπος Λεόντιος Φιλίπποβιτς (1904-1971) και η προσφορά του στην Αληθινή Ορθοδοξία». Το διαβάσαμε, μας άρεσε και συγχαίρουμε τον συγγραφέα για τον κόπο που κατέβαλε για την έκδοση του. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Ο Αρχιεπίσκοπος Λεόντιος έφθασε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού στις 7/20.5.1962, Κυριακή του Παραλύτου, όπου τον υποδέχθηκαν και τον παρέλαβαν ο προαναφερθείς οδηγός Νικόλαος Μενεγάτος με τον μεταφραστή Δημήτριο Μουρατίδη και κατευθύνθηκαν προς την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, έδρα του Επισκόπου Ταλαντίου Ακακίου Παππά. Σε προκαθορισμένο σημείο της διαδρομής επιβιβάστηκαν στο ταξί ο Αρχιμανδρίτης Ακάκιος ο Μικρός, ο Κωνσταντίνος Κόμνιος και ο Κωνσταντίνος Σιδέρης, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας της Π.Θ.Ε.Ο.Κ. αντίστοιχα.

Κατά την διάρκεια της μεταβάσεως ο Αρχιεπίσκοπος Λεόντιος είπε προς τους αδελφούς τα εξής βαρυσήμαντα: «Δεν έρχομαι εδώ, με αποκλειστικόν σκοπόν να χειροτονήσω τρείς ή τέσσαρας Επισκόπους. Ο σκοπός μου είναι ευρύτερος. Η Ορθοδοξία κινδυνεύει. Διά τούτο επιθυμώ να δημιουργηθή μία εστία αντιστάσεως εδώ εις την Ελλάδα, η οποία να επεκταθή συντόμως και εις τα Πατριαρχεία της Ανατολής, τα οποία λυμαίνονται οι Μασώνοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου