Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Η φυματίωσις του λάρυγγος




Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης θεράπευε πολλούς με την χάρι της θ. κοινωνίας.

Σε μια περίπτωσι  βαρειάς ασθενείας ο καθηγητής Σιμανόφσκυ διέγνωσε φυματίωσι του λάρυγγος. Πληγές κάλυψαν τον λάρυγγα του αρρώστου και η φωνή του χάθηκε. Ο καθηγητής δήλωσε ότι ο ασθενής έχει ζωή μόλις δέκα ημερών.

Οι συγγενείς έστειλαν αμέσως τηλεγράφημα στον άγιο Ιωάννη. Σε πέντε μέρες έφθασε.

-Γιατί δεν με ειδοποιήσατε ότι είναι τόσο βαρειά ο άρρωστος; Θα έφερνα μαζί μου την θ. κοινωνία, αν το ήξερα.

Ο ασθενής, καθώς ψυχορραγούσε, κοίταζε ικετευτικά τον μπάτουσκα. Εκείνος, αφού βυθίσθηκε για λίγο στον εαυτό του, γύρισε προς το μέρος του και τον ρώτησε:

-Πιστεύεις ότι εγώ με την δύναμι του Θεού μπορώ να σε βοηθήσω;

Ο άρρωστος έκανε καταφατικό νεύμα με το κεφάλι.

Ο άγιος Ιωάννης είπε να του ανοίξουν το στόμα και φύσηξε σταυροειδώς τρείς φορές. Μετά χτύπησε δυνατά με το χέρι το μικρό τραπεζάκι, πάνω στο οποίο υπήρχαν διάφορα απολυμαντικά του στόματος και υλικά καυτηριάσεων. Το τραπεζάκι αναποδογύρισε και τα μπουκαλάκια έσπασαν!

-Πετάξτε τα όλα αυτά, είπε απότομα. Σε τίποτε δεν χρειάζονται. Έλα στην Κρονστάνδη να σε κοινωνήσω με τα Άχραντα Μυστήρια. Θα σε περιμένω…

Το βράδυ ήρθε ο καθηγητής Σιμανόφσκυ και δόκτωρ Όκουνεφ, ειδικός στις λαρυγγολογικές παθήσεις. Τους πληροφόρησαν ότι την επομένη θα ξεκινούσαν για την Κρονστάνδη. Ο Σιμανόφσκυ δήλωσε ότι ο άρρωστος θα πεθάνη στον δρόμο! Εκείνος όμως είχε εμπιστοσύνη στον μπάτουσκα και πήγε να τον συναντήση.

Έμεινε δύο μέρες στην Κρονστάνδη και κοινώνησε από τα χέρια του. Όταν επέστρεψε στο σπίτι, ο καθηγητής δοκίμασε έκπληξι: Όλες οι πληγές είχαν κλείσει και μόνο η φωνή παρέμενε αδύνατη. Ο Σιμανόφσκυ ενώπιο όλων ομολόγησε:

-Αυτό είναι κάτι το πρωτοφανές! Είναι ολοφάνερο θαύμα!

Ο ετοιμοθάνατος έζησε ακόμη εικοσιπέντε χρόνια.

ΠΗΓΗ: «Χαρίσματα και Χαρισματούχοι» τόμος α΄
Ι.Μ. ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου