Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΓΕΡΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ (+1973)

Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΓΕΡΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ (+1973)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (1973)

Ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, Χαραλάμπης Καφαδάκης γεννήθηκε το 1891 στα Βουρλά της Σμύρνης (Μικρά Ασία).
Το 1925 χειροτονήθηκε διάκονος στην Ελασσώνα από τον τότε Μητροπολίτη Ελασσόνας Καλλίνικο και το 1928 προσήλθε στη Σιμωνόπετρα. Το 1930 εκάρη μεγαλόσχημος μοναχός και το επόμενο έτος χειροτονήθηκε πρεσβύτερος υπό του Μητροπολίτου Μιλητουπόλεως Ιεροθέου. Το 1941 ανέλαβε ηγουμενικά καθήκοντα μέχρι το 1949, ενώ έγινε ξανά Ηγούμενος το 1954, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του. 
Ο Ηγούμενος Χαραλάμπης ήταν ζηλωτής των αγιορειτικών παραδόσεων, των εκκλησιαστικών τυπικών και των κανόνων της Ορθοδόξου πίστεώς μας. Το 1964 υπέγραψε μαζί με πολλούς άλλους Αγιορείτες πατέρες προκήρυξη κατά πάντων των φιλενωτικών, φιλοπαπικών και οικουμενιστών, ενώ ήταν ο πρώτος από τους Αγιορείτες Ηγουμένους, που διέκοψε το μνημόσυνο του Πατριάρχου Αθηναγόρα, ενώ, σε αντίθεση με τους υπολοίπους, ήταν ο μόνος, μαζί με τον Ηγούμενο της Εσφιγμένου Αθανάσιο, που δεν επανέφερε το μνημόσυνο του Πατριάρχου, όταν κοιμήθηκε ο Αθηναγόρας και τον διαδέχθηκε ο Δημήτριος, αφού ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι θα ακολουθήσει την γραμμή του προκατόχου του, όπως και έπραξε! Η Ιστορία όμως δικαίωσε τους "ακραίους" και έγραψε με μελανά γράμματα στα κατάστιχά της όλους όσους με την υποχωρητικότητά τους θεμελίωσαν σήμερα το Βατικανό της Ανατολής...
Ο Γέρων Χαράλαμπος κοιμήθηκε στις 23 Μαΐου 1973, με το παλαιό ημερολόγιο. Σήμερα έχουμε την χαρά να δημοσιεύσουμε  την σπάνια έκδοση με την Ανοικτή Επιστολή του προς τον τότε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τους Αρχιερείς και το Πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος, ένα συγκλονιστικό κείμενο - βόμβα ενάντια στην "πανωλέτειρα λαίλαπα" του Οικουμενισμού, που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι Ορθόδοξοι. Το βιβλίο προέρχεται από την βιβλιοθήκη του μακαριστού αγωνιστού της Ορθοδοξίας, Αθανασίου Πριμάλη, στη μνήμη του οποίου αφιερώνεται η παρούσα ανάρτηση. 

ΚΥΡΙΕΣ ΠΗΓΕΣ
1. ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΑΓΙΟΣ ΣΙΜΩΝ Ο ΜΥΡΟΒΛΗΤΗΣ"
2. http://agioritikesmnimes.blogspot.com/2016/05/8437-1891-23-1973.html
3. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου