Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Προσπάθεια κατάληψης ναού από επιδρομείς ΟCU, η ενορία ζητά προσευχές


Στο χωριό Budyatichy οι εκπρόσωποι της ΟCU περικύκλωσαν τον Ιερό Ναό της UOC και ζητούν να ανοίξουν την είσοδο. Φωτογραφία: spzh.news
Στο Budyatichy οι εκπρόσωποι της ΟCU περικύκλωσαν τον Ιερό Ναό της UOC και ζητούν να ανοίξουν την είσοδο.
Στις 13 Φεβρουαρίου 2020 μια οργανωμένη ομάδα επιδρομέων της ΟCU συγκεντρώθηκε δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της UOC στο χωριό Budyatichy της περιοχής Ιβάνιτσεβσκι της Περιφέρειας Βολίν, ζητώντας να ανοίξουν τις πόρτες και να αφήσουν να περάσουν μέσα οι εκπρόσωποι της νέας θρησκευτικής δομής.
Αυτό είπαν στην ΕΟΔ οι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη σκηνή.
Όπως εξήγησε ο ηγούμενος της κοινότητας της UOC πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σαμπιβτσάκ, στις 15 Φεβρουαρίου στο χωριό Budyatichy ανακοινώθηκε άλλη μία, τελική, συνέλευση της κοινότητας, στην οποία οι κάτοικοι και οι ενορίτες έπρεπε να εκφράσουν την απόφασή τους σε ποια ομολογία θα ανήκε η εκκλησία.
Ωστόσο, οι επιδρομείς αποφάσισαν να μην περιμένουν το Σαββατοκύριακο και στις 13 Φεβρουαρίου έφεραν μια «ομάδα υποστήριξης» στο ναό, προβάλλοντας τους όρους τους: να μην συμφωνήσουν σε καμία προσφορά και να ανοίξουν το ναό τώρα.
Η επίθεση στον ναό αναβλήθηκε σκόπιμα για την εργάσιμη ημέρα, όταν σημαντικό μέρος των ενοριτών της UOC βρίσκεται στη δουλειά. Ωστόσο, μέρος της ενορίας, η οποία κάποτε έκτισε ολόκληρο το εκκλησιαστικό συγκρότημα μόνη της, βρίσκεται στο χώρο του ναού και υπερασπίζεται την περιουσία της.
Υπενθυμίζουμε ότι η ενορία της UOC στο χωριό Budyatichy επανεγγράφθηκε υπέρ της ΟCU στις 16 Απριλίου 2019, με βάση πλαστογραφημένα «ενοριακά πρακτικά». Τώρα, η επανεγγραφή αμφισβητείται στο δικαστήριο, η κοινότητα στην οποία ανήκει ο ναός εξακολουθεί να υπερασπίζεται το κτίριο από την κατάληψη.
(Σημείωση του Blog. Το Οικουμεμενικό Πατριαρχείο εδώ και έναν αιώνα καινοτομεί και δημιουργεί σχίσματα με την συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Οι καρποί τους: Διωγμοί μέχρι φόνου, αποσχηματισμούς, φυλακίσεις, κατάσχεση περιουσιών για όσους δεν θέλησαν να ακολουθήσουν την ημερολογιακή καινοτομία.
Διωγμούς αγιορειτών μοναχών εκ των κελίων τους και των μονών τους επειδή έκοψαν δικαίως το μνημόσυνο του κακοδόξου Πατριάρχου.
Στην Ουκρανία με την τοποθέτηση αχειροτόνητων κληρικών στην ηγεσία της εκεί τοπικής εκκλησίας δημιούργησε πάλι σχίσμα και διωγμούς έναντι των πιστών.
Το δέντρο, είπε ο Χριστός, γνωρίζεται από τους καρπούς του (βλ. Λουκ 6,43′ Ματθ. 7,16). Οι παραπάνω καρποί λοιπόν είναι η ενέργειες του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
Είναι αυτοί καρποί του Αγίου Πνεύματος;
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη και σήμερα αδελφοί που δεν μπορούν να κατανοήσουν το κακό που έχει προξενήσει, προξενεί και θα συνεχίσει να προξενεί το Φανάρι όσο το στηρίζουν και θα έχουν το ίδιο κρίμα επάνω τους όπως οι κακόδοξοι Πατριάρχες του και Επίσκοποι του.
Εδώ να σημειώσουμε το λάθος που έπραξαν τόσα χρόνια οι Ρώσοι και οι Σέρβοι, οι οποίοι για να μην δημιουργήσουν δήθεν σχίσμα στην Εκκλησία, υποστήριξαν και συνέχισαν να έχουν κοινωνία με τα καινοτόμα μέλει της Εκκλησίας Ελλάδος και Κωνσταντινουπόλεως και τώρα βλέπουν από πρώτο χέρι πόσο άδικο είχαν πληρώνοντας τον ανάλογο αντίτιμο!) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου